Szabályzat

A kihívás lebonyolítását a bizalom gesztusa határozza meg, azonban a szabályok megszegése szankciókat (pontlevonás, kizárás, eltiltás) vonhat maga után, így kérek mindenkit, hogy a feje fölött lebegő damoklészi kardot is vegye figyelembe, mielőtt szabálysértésre adja a fejét.

A kihíváson mindenki részt vehet, aki rendelkezik legalább egy tízezer szónál hosszabb vagy két minimum ötezer szavas, interneten is fellelhető írással. Mindenki csak egyszer nevezhet, visszalépésre a kulcsosztást megelőző nap éjfélig van lehetőség.

A történeteket önállóan kell elkészíteni, azonban minden segédeszköz használható.

Csak kifejezetten a kihívásra készült, az alkotói szakaszban megírt történetekkel lehet indulni.

A kihívás szigorúan anonim: azt felfedheted, hogy részt veszel, de semmilyen formában, senkinek sem árulhatod el, hogy melyik történetek tartoznak hozzád, senkit semmilyen módon nem kérhetsz meg, hogy szavazzon rád. A többi történet szerzőjét sem fedheted fel, de velük szabadon beszélgethetsz a történetedről az erre a célra létrehozott fórumon/csoportban (bővebb információ a jelentkezésnél). Értelemszerűen a kihívásra készült történeteidet az eredményhirdetésig nem teheted közzé sem az interneten, sem máshol.

A kihíváson részvevők nem pontozhatják se magukat, se a többi versenyzőt. A versenyzőknek bétázók sem pontozhatnak.

A versenyzők a kapott kritikákra az eredményhirdetés után válaszolhatnak (ez a privát és a nyilvános csatornákra egyaránt vonatkozik), és ekkor tehetik közzé az egymásnak szánt kritikákat.

Minden hozzászólás moderáláson megy át, a szabálytalan hozzászólások nem fognak megjelenni, viszont 3. sikertelen kísérletnél 5%-os pontlevonás következik, ami innentől alkalmanként ismétlődik az adott szabálytalansági kategóriában (a két kategória válaszküldés és kritikaküldés).

A pontozók kötelesek következetesen egy név és e-mail cím alatt kritizálni. Egy történetet egy ember csak egyszer pontozhat, a pontszámot visszamenőleg nem változtathatja meg. Aki kifejezetten sértően, esetleg alpárian fogalmazza meg a véleményét, annak az összes többi történetre adott pontja is érvénytelenné válik (értsd, akit ki kell moderálni, annak az elfogadható kritikái is törlődnek). Amelyik szerző a játék végeztével nem a kritikaíró érzéseire és a jó ízlésre való tekintettel fogalmazza meg a válaszát, annak a hozzászólása nem fog megjelenni.

A rasszista, szexista, lelkiismereti és vallásszabadságot, emberi méltóságot stb. sértő megjegyzések, üzenetek azonnali, mérlegelés nélküli kizárással járnak. (A történetekben természetesen megjelenhet ilyen és ehhez hasonló viselkedés, de az írások végkicsengése nem lehet az ilyen magatartás támogatása.) Aktuálpolitikával foglalkozó történeteket nem fogadok el.

A késések pontlevonást vonnak maguk után, erről bővebb információ a Beküldési tudnivalók alatt.

Amennyiben az egyik korszakoddal végképp nem tudsz mihez kezdeni, január 16-án éjfélig van lehetőséged cserét kérni, ez azonban 10%-os pontlevonással jár abból a történetből, amelyikhez felhasználtad a csere után kapott korszakot: vedd figyelembe, hogy ez az összetett versenyben elért eredményedre is hatással lesz.

Ha valamiről nem tudod eldönteni, hogy szabálytalan-e vagy sem, kérdezz rá.

Ha úgy érzed, bizonyos csalások, magatartásformák nincsenek kellőképpen szabályozva, szólj.

Jogok

A kihívásra való jelentkezéssel automatikusan hozzájárulsz, hogy a kihívásra készült történeteid megjelenjenek a kihívás oldalán, vagyis itt, és fenn is maradjanak az eredményhirdetés után még egy hétig – később bármikor szólhatsz, és leveszem a történeteidet.
A felkerülő történetek szerzőik tulajdonában állnak, engedély nélküli lemásolásuk szigorúan tilos.

Facebook oldal